Кристиано Роналдо все още смята, че е на 25. Той просто отказва да порасне и да приеме, че кариерата му е към своя край. Мнението е на легендата на "Манчестър Юнайтед" Ерик Кантона.

"Има два типа футболисти, когато прехвърлят своя пик. Аз съм от първия - реших да се откажа млад. Тези от втория тип искат да играят и да играят, докато не навършат 40. Те мислят, че все още на са 25. А трябва да проумеят, че не са на 25 и ролята им е да помагат на младите играчи, вместо да участват във всеки мач", коментира Кантона в интервю за Manchester Evening News.

Бившият френски нападател посочи като добър пример Златан Ибрахимович, Райън Гигс и Паоло Малдини. "Мисля, че Кристиано не осъзнава, че скоро ще навърши 38", допълни той, цитиран от bTV.

Кантона сензационно се оттегли от футбола едва на 30 години, въпреки че изглеждаше на върха на силите си и беше спечелил четири титли през последните си пет сезона с "Манчестър Юнайтед". След това се премести във филмовата индустрия като актьор, режисьор и продуцент.

"Човек трябва да приеме, че остарява. Не само във футбола, но и в живота. Трябва да приемем също така, че един ден ще умрем. Знам, че е трудно, но няма друг начин. Краят на кариерата е като малка смърт. В други професии е различно - можеш да пееш или да играеш до 80".

Роналдо напусна "Манчестър Юнайтед" със скандал, преди да премине в "Ал Насър" срещу невероятните 500 млн. евро за две и половина години. 

Снимка: БГНЕС