Реал Мадрид се измъчи в Билбао, но взе изключително трудна победа с 2:0 над Атлетико. Попаденията в мача забиха Карим Бензема в 25-ата минута и Тони Кроос в края на мача.

С този успех "кралете" отново са само на три точки от Барса и първото място. "Баските" пък си остават на осма позиция.

Срещата предложи изключителна битка, множество здрави единоборства, дузина голови положения, но в крайна сметка Реал вкара на два пъти и в крайна сметка си взе ценната победа в битката с Барса за шампионската титла. 


Реал можеше да вкара още в началото. Тогава Карим Бензема беше изведен в наказателното поле от Ферлан Менди, но ударът му не се получи и прати топката над напречната греда.

Отговорът на домакините бе страхотен шанс пред Айтор Паредес, но той с глава не успя да вкара.

В 17-ата минута Иняки Уилямс си проправи триково път към границата на наказателното поле, откъдето шутира, но в аут. Осем чинути по-късно Реал вкара. Марко Асенсио достигна до топката и я насочи над защитата към Карим Бензема, който засече подаването в мрежата за 0:1.

До края на полувремето мадридчани можеха да вкарат още веднъж, но Винисиус Жуниор не успя да преодолее Унай Симон.

Второта част започна с положение за Атлетико, но Иняки Уилямс нямаше шанс за гол. Последва и пропуск за гостите дело на Начо Фернандес.

В следващите минути действията се водеха основно в средата на терена, без каквито ида било опасни положения пред една от двете врати. В 61-ата минута домакините скочиха за дузпа. Тогава Иняки Уилямс падна на тревата след намеса на защитник, но съдията даде знак играта да продължи.

Малко по-късно пък Нико Уилямс стреля силно до гредата. В 78-ата минута Атлетик вкара, но попадението на Иняки Уилямс бе отменено поради засада. До края домакините натиснаха, но в 90-ата минута Тони Кроос вкара за 0:2 и Реал си взе победата.