Положението на подсъдимия за изнасилване Дани Алвеш става все по-тежко. Причината – показания на свидетелка, които са го „заковали“.

Според информация на вестник El Mundo, позоваващ се на официални източници от разследването, най-титулуваният футболист в света няма никакъв шанс да се измъкне „сух“, след като е обвинен, че на 30 декември е изнасилил жена в нощен клуб в Барселона. В момента играчът се намира в затвора, а по всичко изглежда, че скоро няма да излезе от там.

Причината са показания на свидетел на изнасилването – приятелка на потърпевшата, с която двете са били заедно в дискотеката. Тя е свидетелствала пред съда, че Алвеш на няколко пъти е опипвал и двете, които са се дърпали, а след това насилствена е бръкнал в бельото на другата, пише "Тема:Спорт".

След това е завлякъл насила приятелата й в тоалетната на ВИП сепарето си, заключил е вратата, а после я е изнасилил. Тези показания съвпадат изцяло с тези на потърпевшата, която твърди, че се е съпротивлявала, но „той беше много по-силен от мен“.

A има още един детайл, който заковава Алвеш – изнасилената е описала детайлно татуировка, намираща се в долната част на корема му.

Притиснат до стената, самият Алвеш се оплете в противоречиви показания, които още повече влошиха положението му. Първо той заяви, че е бил нападнат от жената, а после – че тя насилствено е свалила панталоните му, за да види татуировката.

Според последните законодателни промени в Испания, бразилският национал може да лежи между 4 и 12 години в затвора. Причината е, че изнасилването е станало с физическа пенетрация в тялото на потърпевшата.

А положението на Алвеш се утежнява най-вече заради факта, че 23-годишната жена категорично отказва извънсъдебно споразумение. Тя е заявила пред съда, че настоява за максимално тежко наказание за играча, което да служи за урок на всички останали.

Заради сериозността на ситуацията пък в делото се включва истинско юридическо светило. Днес стана ясно, че Дани Алвеш вече ще бъде представляван от адвокат Кристобал Мартел, който е личният защитник на куп футболни звезди, сред които Лео Меси и Карлес Пуйол.