Както последните няколко трансферни прозореца, така и този се очертава като един от интересните. Грандовете започнаха наддаванията, офертите започнаха да валят, а много играчи вече смениха клубната си принадлежност.

Самият трансферен прозорец отвори във Висшата лига на Англия и в Бундеслигата на Германия на 1-ви януари, като правото да осъществяват трансфери отборите от Испания, Италия и Лига 1 на Франция получиха на следващия ден.

Мениджърите на отборите имат множество пазари, от които отборите да избират нови попълнения, а най-интересните трансфери за момента, са:

●     Жоао Феликс

●     Кристиано Роналдо

●     Коди Гакпо

●     Михайло Мудрик

●     Беноа Бадиашиле

●     Ваут Вегхорст

●     Давид Фофана

Челси – най-активният клуб на пазара

Едва ли някой може да оспори факта, че „Сините“ от Лондон са сред най-дейните в търсенето на свежи попълнения. От идването си насам, Греъм Потър не може да се похвали с кой знае какви постижения и отборът продължава затъването си във Висшата лига като вече се намира в средата на таблицата.

Жоао Феликс е най-високопрофилният играч, който Греъм Потър успя да спечели за своята кауза. Португалският техничар прекара няколко добри сезона под надзора на Диего Симеоне в Атлетико Мадрид, но по всичко изглежда, че е дошло времето му за ново предизвикателство. Той дори изигра и първия си мач с екипа на „Сините“, който обаче завърши повече от злощастно за него, тъй като неопитният футболист си изкара комичен червен картон.

С трансферите на украинеца Михайло Мудрик, за когото Челси плати близо 100 милиона евро, Давид Фофана и Беноа Бадиашиле, едва ли кредитът на доверие към Греъм Потър е изчерпан и със сигурност ще видим дългосрочен проект на „Стамфорд Бридж“.

Трансферната сага на „Червените дяволи“

След половин сезон посредствена игра, скандални интервюта и нацупени физиономии от пейката, Кристиано Роналдо напусна „Олд Трафорд“ по възможно най-нежелания начин. Още с идването на Ерик тен Хааг стана ясно, че за португалския ветеран място в стартовите 11 няма и колкото и да се опитваха да постигнат нещо заедно, двете страни просто не успяха да се стиковат.

Португалската легенда прекрати договора си с Манчестър Юнайтед по взаимно съгласие и подписа умопомрачителен договор с арабите от Ал-Насър. Договорът ще му носи приблизително по 200 млн. евро на година, а той ще обвърже 37-годишният играч до 2025-та.

Не е лесна задача да се избере заместник на един от най-великите голмайстори в историята на играта, но Ерик тен Хааг успя да реагира бързо, подсигурявайки си подписа на Ваут Вегхорст, който направи същински фурор с Нидерландия и бе близо до това да съкруши Лионел Меси и компания в четвъртфиналния сблъсък на Световното първенство по футбол.

Още впечатляващи трансфери

Сякаш атакуващата мощ на Ливърпул не бе достатъчно стряскаща, че се наложи Юрген Клоп да търси услугите на друг нидерландски играч – Коди Гакпо, който вече изигра два мача с екипа на „Мърсисайдци“ и остави много добри впечатления с изявите си.

Изненадваща оферта от Байерн Мюнхен за Дейли Блинд изпрати нидерландеца в Бавария, Матеуш Куня се присъедини към глутницата на „Вълците“ от Уувърхамптън под наем с опция за откупуване, а Лийдс Юнайтед преброи 36 милиона за нападателя на Хофенхайм, Жоржиньо Рутер.

Трансферните битки тепърва ще се развихрят през януари, но изброените играчи вече тренират със своите нови съотборници и със сигурност ще се опитат да се наложат в своите отбори.