Манчестър Юнайтед разби с 3:1 Рединг за ФА Къп и успя да се класира за петия кръг на турнира.

И четирите попадения в мача паднаха след почивката. Два гола за домасините заби Каземиро (55 и 58), един добави Фред (67). Точен за Рединг бе Амаду Салиф Мбенге (72).

Трябва да се отбележи, че гостите играха в намален състав след 65-ата минута, когато червен картон получи Анди Керъл.

Попадение на Рашфорд преди почивката пък бе отменено от ВАР поради засада. Така Ман Юнайтед си взе заслужено победата и е в следващата фаза на надпреварата. 


Юнайтед започна атакуващо мача и можеше да вкара още в началото. Воут Вегхорст майсторски овладя подаване в наказателното поле и шутира, но топката се отби от защитник на Рединг.

Последва и шанс пред Кристиан Ериксен, който от фаул стреля до гредата. В 18-ата минута Антони се опита да отбележи от границата на наказателното поле, но отново топката не посети мрежата на гостите.

След половин час игра с пропуск се отчете и Бруно Фернандеш. Пет минути по-късно Маркъс Рашфорд вкара, но попадението му бе отменено от ВАР поради засада.

В края на полувремето Кристиан Ериксен се опита да отбележи от границата на пеналта, но Джо Лъмли се намеси спокойно, за да спре пътя на топката към мрежата. В ответната атака Рединг изпусна най-чистото си положение чрез Жуниор Хойлет, който не успя да преодолее Давид де Хеа.

Второто полувреме започна с атаки за Юнайтед и логично се стигна до гол. В 55-ата минута Каземиро пое подаване и от наказателното поле вдигна топката над Джо Лъмли за 1:0. Страхотно попадение.

Три минути по-късно домакините отново вкараха. Тогава Каземиро овладя и шутира силно от дистанция, при което Джо Лъмли не се намеси добре и топката опъна мрежата за 2:0.

В 65-ата минута Рединг остана в намален състав, след като Анди Керъл получи втори жълт и респективно червен картон. Две минути по-късно стана 3:0. Бруно Фернандеш пусна уникален пас към Фред и той без проблеми вкара.

В 72-ата минута Рединг успя да намали. Амаду Салиф Мбенге надскочи защитата в малкото наказателно поле, за да засече центриране от корнера и с чудесен удар с глава вкара за 3:1. До края не паднаха повече голове и така Ман Юнайтед заслужено е в следващия кръг за ФА Къп.