Атлетико Мадрид победи с 1:0 Осасуна като гост в мач от 19-ия кръг на Ла Лига. Така тимът на Диего Симеоне се утвърди на 4-то място във временното класиране с 34 точки. Памплонци пък са на 7-а позиция с 28 точки на сметката си. Единственото попадение в двубоя отбеляза Саул Нигес.

Първото чисто положение за домакините дойде в средата на първото полувреме, когато Чими Авила получи топката в пеналта, но Ян Облак спаси удара му. В 33-ата минута Тома Лемар изведе Пабло Бариос на границата на наказателното поле, но ударът на юношата на Атлети мина над вратата.   

В началото на втората част Атлетико пропиля добър шанс, като Гризман овладя пас от дълбочина в наказателното поле и стреля ниско, но Айтор Фернандес спаси.

Французинът имаше ново положение за гол в 53-ата минута, когато негов удар мина над вратата. Последваха по-силни минути за Осасуна, който опита късмета си чрез Мой Гомес и Дарко Брашанац, но и в двата случая Ян Облак бе на ниво и спаси.

В 74-ата минута Родриго де Паул показа страхотен поглед и с чудесен пас намери Саул Нигес, който запази хладнокървие и с удар в долния десен ъгъл направи резултата 1:0.

Десет минути преди края на редовното време Гризман се промъкна през защитата на домакините и излезе сам срещу вратаря, но Фернандес спаси. В крайна сметка до нов гол не се стигна и така „дюшекчиите“ спечелиха важни 3 точки в борбата за Шампионска лига.