Вратарят на Реал (Мадрид) и на белгийския национален отбор по футбол Тибо Куртоа най-вероятно ще пропусне Световното клубно първенство в Мароко, съобщава "Марка". 

Белгиецът получи травма на абдуктора на левия крак по време на загрявката преди вчерашния мач от Ла Лига срещу Майорка (0:1) и първите изследвания на скенер не дават оптимистични прогнози за бързото възстановяване на играча. 

Той премина допълнителни изследвания тази сутрин, но прогнозите не са оптимистични и най-вероятно няма да се качи в самолета със съотборниците си днес следобед за турнира в Мароко.

Въпреки че всичко зависи от резултатите от ядрено-магнитния резонанс, който ще определи точната степен на травмата, основната цел е Куртоа да бъде на линия за първия мач от осминафиналите на Шампионската лига срещу Ливърпул на "Анфийлд" на 21 февруари. 

В Реал Мадрид се надяват всичко за вратаря да премине благополучно, тъй като старши треньорът на "Кралския клуб" Карло Анчелоти за три дни загуби гръбнака на отбора - Куртоа, Едер Милитао и Карим Бензема.

Куртоа получава втора контузия за сезона. Първата, на ишиаса, го извади от игра за шест мача: четири в Ла Лига и два в Шампионската лига. 

По всяка вероятност сега белгиецът ще отсъства за минимум три срещи -  срещу Майорка и две от Световната клубна купа. Първият мач на Реал Мадрид в Мароко ще бъде в сряда срещу Ал Ахли (Египет).