Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че изпитва облекчение, след като Ливърпул най-накрая спечели първия си мач от Висшата лига за 2023 година с победа с 2:0 в градското дерби срещу Евертън.

Мохамед Салах вкара за първи път от Коледа, а новото попълнение Коди Гакпо отбеляза дебютния си гол за клуба при триумфа на "Анфийлд".

Успехът на Ливърпул сложи край на поредица от четири мача без победа в лигата и изкачи отбора на девето място в таблицата.

"Изпитвам облекчение. Това е основното чувство след последния съдийски сигнал. Доволен съм от представянето. Беше необходимо да играем по нашия начин, а не по начина, който Евертън искаше да играе", каза Клоп пред репортери след мача.

"Играхме агресивно, но не направихме много нарушения. При цялата тази агресия, която трябваше да покажем, трябва и да се внимава, защото всяко статично положение е опасност и точно на това разчиташе съперникът. Мисля, че се справихме наистина добре. Освен това доминирахме, задържахме топката и ги карахме да тичат. И двата гола дойдоха от контраатаки, но това също влиза в играта. Много неща бяха различни тази вечер, така че това беше най-добрият ни мач от доста време насам.

Нуждаехме се от този мач, имахме нужда от това представяне. Нашите фенове абсолютно го заслужаваха. Хареса ми атмосферата – дори преди да отбележим. Това е луда атмосфера, която хората създават тук", каза още Юрген Клоп.

Мениджърът на Евертън Шон Дайш коментира, че неговият отбор е започнал силно, но е загубил ритъма си след първия гол на Салах в 36-ата минута.

 "Започнахме добре, но всичко се промени за 15-16 секунди. Ударихме гредата и не реагирахме достатъчно добре при последвалата контраатака. Знаем, че Ливърпул са добри в прехода в двете фази. На полувремето казах, че трябва да владеем повече топката, но бързо допуснахме нов гол и след това беше много трудно, особено тук", каза Дайш.