Треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти е убеден, че тимът му има силите да обърне ситуацията в своя полза след поражението с 0:1 след автогол на Едер Милитао като домакин на Барселона в първи мач от полуфиналите на турнира за Купата на краля в Испания. Реваншът ще се играе през следващия месец , на 5 април, в Барселона.

Домакините имаха превъзходство, а това бе само третият мач от началото на миналата година, в който Барселона записва по-малко от 50% владеене на топката, пише агенция ДПА.

Анчелоти не остана впечатлен от представянето на противника и изрази увереността си, че Реал Мадрид ще се класира за финала в надпреварата, въпреки че тимът му не успя да отправи удар в очертанията на вратата едва за трети път в последното десетилетие.

„Отборът ми игра добре, а Барселона се представи сякаш не искаше да играе. Не се справихме на ниво в последната третина от терена. Загубата боли, но ако направим същото в следващия мач, имаше шанс да продължим напред“, коментира Карло Анчелоти пред репортери сред двубоя.

„Играхме така, както трябваше да играем – пресирахме, играхме интензивно. Липсваше ни попадение, но те не направиха нищо, за да отбележат гол. Имаха късмет при отбита топка. Ние имаме 90 минути, за да обърнем нещата. Провалихме се, но не заслужавахме да загубим. За 90 минути обаче можем да отбележим гол в Барселона“, добави италианският наставник на Реал Мадрид.

Въпреки явното раздразнение в гласа му, Анчелоти се изказа позитивно за начина, по който Реал контролираше голяма част от срещата и принуди Барселона да играе до голяма степен границата на наказателното си поле.

„Резултатът е лош, незаслужен, но мисля, че мачът беше добър за нас. Не оставихме Барселона да играе по начина, по който иска. Бяха се прибрали в защита и то не, защото искаха, а защото ние ги накарахме. Трудно беше да създадем възможности за гол, опитвахме извън наказателното поле, но те имат отлични бранители и ни създадоха проблеми при центриранията“, каза още Карло Анчелоти.

„Трудно ни беше да намираме свободни пространства. Ще се радвам обаче да играем по същия начин и във втория мач. Те имат предимство, но ние имаме цялото самочувствие на света, за да можем да обърнем нещата“, завърши Анчелоти.