Бъдещето на Лионел Меси все още е неизвестно. Капитанът на световния шампион Аржентина има договор с Пари Сен Жермен до средата на 2023 г. и с опция за удължаване до юни 2024 г., но все още нищо не е решено. Ето защо се появяват различни кандидати за правата му.

Един, който изглежда като утопия, е Наполи. Легендата на Италия Роберто Донадони обаче не мисли така. Той твърди, че отборът, който "играе перфектен футбол" за Меси, е тимът от Неапол. 

Донадони, който бе част от състава на Италия, който стана трети на Световното първенство през 1990 г. и вицешампион през 1994 г., си представи Наполи, подсилен с Лионел Меси за следващия сезон. Мултишампионът с Милан през 80-те и 90-те години говори пред Super Deportivo Radio и беше категоричен: „Днес, в този момент, идеалният клуб за Меси би бил същият, за който Марадона играеше - Наполи. Той играе перфектен футбол за Меси, играейки много с топката, без толкова много скорост, но с много техника" , обяви той.

След това цитираният от "Труд" Донадони спомена двете скудетата, които италианският отбор спечели с Диего Армандо Марадона и добави: „Би било краят на света да имам Меси в Наполи (смее се). Да спечелиш с Марадона и Меси би било фантастично, най-доброто за неаполитанския народ“. 

Наполи, воден от Лучано Спалети, е лидер в Серия А. Той има 68 точки, 22 победи и две равенства. Най-големите му звезди са грузинецът Хвича Кварацкхелия и нигериецът Виктор Осимен, голмайстор на турнира с 19 попадения.