Четвъртфиналният сблъсък на Байерн Мюнхен от Шампионската лига срещу Манчестър Сити следващия месец е огромно предизвикателство за баварците, но като един от претендентите за трофея те трябва да елиминират големи клубове по пътя към титлата, каза треньорът на Байерн Юлиан Нагелсман.

Байерн, който се стреми да стане европейски шампион за седми път, ще се изправи срещу отбор на Сити, чийто испански треньор Пеп Гуардиола седеше на пейката на клуба от Бундеслигата в периода 2013-16 година. 

"Гледахме жребия заедно с треньорския щаб и мисля, че това е предизвикателство, но мисля, че е добре, защото ако в крайна сметка искаш да спечелиш титлата, не трябва да се плашиш от нито един съперник", каза Нагелсман на пресконференция.

"Ако в края на сезона имаме титла от Шампионската лига, това би било голям триумф", каза той.

Байерн премина през група, включваща Интер Милано и Барселона, елиминира звездния Пари Сен Жермен на осминафиналите, а ако отстрани и Манчестър Сити, на полуфиналите ще срещне победителя от двубоя между Реал Мадрид и Челси.

"Трябва да елиминирате тези отбори, ако искате да спечелите. Не се страхуваме от нито един съперник. Беше ПСЖ, след това Манчестър Сити, може би Реал или Челси и след това на финала или португалски, или италиански отбор. Това би бил триумф с висока стойност", каза Нагелсман.