Селекционерът на националния отбор на Аржентина Лионел Скалони заяви, че футболистите му трябва да заразят високото си ниво, след като станаха световни шампиони през декември миналата година, предаде "Ройтерс".

Преди мача с Панама в четвъртък Скалони говори за тима и за капитана Лионел Меси. "Ние сме световни шампиони, но това не означава, че има право на нещо повече. Това, че сме спечелили, не значи, че можем да правим каквото искаме. Това трябва да разберат играчите", каза треньорът на пресконференцията си.

Той заяви, че основната цел пред него и отбора след спечелването на Копа Америка, Финалисима и световната титла е футболистите да разберат, че трябва да запазят високото ниво.

"Нов цикъл започва. Сега световните шампиони нямат никакво предимство, трябва да продължим да работим", каза той.

"Фланелката на Аржентина не то позволява да не даваш най-доброто, това е ясно за нас. Хубаво е да празнуваме, но трябва да свършим работата си на терена", добави той.

Скалони заяви, че обмисля да пусне в мача в четвъртък състава, който започна финала на Световното първенство. "Искам хората да видят тези играчи", обоснова се той.

Крилото на Манчестър Юнайтед Алехандро Гарначо и нападателят на Севиля Алехандро Папу Гомес са двамата отсъстващи в състава.