Тренировъчната база на националния отбор на Аржентина е преименувана в чест на капитана на "гаучосите" Лионел Меси в знак на признание към приноса му за титлата от Мондиал 2022 в Катар, съобщиха от Футболната асоциация на страната от Южна Америка (АФА).

Комплексът "Каса де Есеиса" в Буенос Айрес, където тренират трикратните световни шампиони, вече ще бъде известен като Лионел Андрес Меси "в знак на почит към най-добрия играч в света", написа в страницата си в Туитър президентът на АФА Клаудио Тапия.

"Добре дошли в дома на световния шампион", каза Тапия на церемонията по откриването, на която присъстваха настоящи и бивши футболисти на Аржентина.

"Гаучосите" сложиха край на 36-годишното чакане за триумф с нова световна титла, побеждавайки на финала през декември Франция след изпълнение на дузпи.

"Чувствам се много щастлив. Тази почит е много, много специална", каза 35-годишният Меси, след като откри паметната плоча, носеща неговото име. "Да знам, че ще се казва Лионел Андрес Меси. Това е нещо много красиво."

Футболистът на Пари Сен Жермен вкара гол  номер 800 в кариерата си при победата с 2:0 над Панама в четвъртък в приятелски мач в Буенос Айрес.

Снимка: БГНЕС