17-годишният френски топ-талант Матис Тел се върна в основната група на Байерн (Мюнхен), след като се възстанови от контузия, и направи пълноценна тренировка. В същото време титулярите, които взеха участие във вчерашния мач с Фрайбург (1:0), получиха почивка преди първата среща с Манчестър Сити в Шампионската лига.

Двата отбора се срещнаха два пъти само в рамките на четири дни, като Фрайбург най-напред спечели драматично за купата на страната, а вчера Байерн взе реванш в Бундеслигата.

Във вторник играчите на треньора Томас Тухел гостуват в Манчестър в единствения четвъртфинал, който противопоставя два действащи шампиона на страните си. Също така интригата се подсилва и от миналото на Гуардиола в Байерн, където той беше треньор преди да се премести на Острова.

"В Манчестър ще се изправим срещу противник, който е на най-високо ниво. Но повярвайте ми, отиваме там и сме изпълнени със смелост. Всичко може да се случи, ако сме готови да дадем всичко от себе си. И вярвам, че ще бъдем готови", казва Томас Тухел преди възстановителната тренировка днес.

Тухел се оплака от стабилност в изявите в трите последни мача на тима, които са под негово ръководство. Но въпреки притесненията му, Байерн е лидер в Бундеслигата с две точки аванс пред Борусия (Дортмунд).

"Липсва ни малко увереност и още малко креативност. И също така сме наясно, че трябва да направим мач на топ-ниво, за да се противопоставим на силните страни на Манчестър Сити", допълва той и обяснява, че пропуските, които правят хората му в атака ще им струват скъпо срещу противник като Сити.

А играчите на треньора Гуардиола вчера загряха с комфортна победа над Саутхямптън, като Кевин де Бройне стана футболистът, направил 100 асистенции във Висшата лига най-бързо от всички до момента. Двамата треньори са се срещали вече веднъж във финал в Шампионската лига през 2021-а година и тогава Тухел, начело на Челси, победи отбора на Гуардиола.

Сериозността на сблъсъка осъзнава и Матайс де Лихт – нидерландският защитник, който вкара вчера единственото попадение във вратата на Фрайбург.

"Винаги е трудно срещу такъв съперник. Трябва да се възстановим добре и след това да постигнем най-добро представяне. Вярвам, че има много накъде да се развиваме, но такива мачове ни учат да бъдем по-добри", смята Де Лихт.