Фрайбург не успя да огорчи Байерн Мюнхен за втори път тази седмица и загуби с 0:1 в мач от 27-ия кръг на германската Бундеслига.

Хегемонът очевидно си беше взел бележка от сензационното отпадане за Купата на Германия срещу този съперник през седмицата. Момчетата на Томас Тухел тотално надиграха домакините, но вратарят Флекен спасяваше всичко възможно. Точно преди паузата пък гредата спаси баварците при единственият реален шанс за Фрайбург.

Веднага след почивката Байерн отново натисна и Матайс де Лихт откри резултата на стадион "Европа Парк щадион" с кинжален изстрел от дистанция. До края Байерн беше по-добрият отбор и макар да не вкара отново (Гнабри нацели гредата), постигна заслужен успех.

Лидерът Байерн Мюнхен събра 58 точки и остана на два пункта над Борусия Дортмунд, който днес победи третия Унион Берлин (51 пункта) с 2:1.

 


Двата отбора стартираха предпазливо, но малко преди да изминат десетина минути игра Серж Гнабри отправи първия опасен удар. Той засече с глава центриране отляво, но вратарят на домакините Марк Флекен спаси.

Не след дълго Садио Мане беше буквално на сантиметри от откриване на резултата след хубава акция. Сенегалецът нахлу в наказателното поле на противника и копна покрай стража, но кълбото мина много близо до страничната греда.

Джамал Мусиала и Лерой Сане също се пробваха, но и техните шутове бяха лишени от точност. Включилият се при изпълнение на корнер в предни позиции Бенжамен Павар беше точен за разлика от тях, но пък Флекен не беше затруднен заради получилия се рикошет.

Вратарят на Фрайбург беше на висота при последвали точни шутове на Сане и Мусиала, а малко преди почивката домакиинте бяха много близо до това да пуснат първа кръв. Грифо спринтира отляво и центрира остро вдсно, където Ритсу Доан засече от движение, но топката се отби в гредата!

Шест минути след подновяването на играта Байерн Мюнхен откри резултата чрез необичаен реализатор. Матайс де Лихт заложи на бомбен изстрел извън наказателното поле и вкара шеметен гол, който беше още по-красив от снаряда му срещу Щутгарт преди седмици.

Не след дълго съдията временно прекъсна играта, за да види ситуация с игра в ръка на наказателното поле на Фрайбург, но дузпа не беше отсъдена. Садио Мане и Бенжамен Павар бяха отказани от вратаря на домакините, а мощен изстрел на Сане профуча над целта.

Двайсетина минути преди края на редовното време Ян Зомер реагира феноменално при удар от въздуха на Салай, спасявайки атрактивно с крак. Това положение дойде от нищото, тъй като Фрайбург не създаваше опасни атаки.

В 77-ата минута се стигна до рядко виждан пропуск за офанзивен футболист на Байерн. Лерой Сане беше изведен от Гнабри сам срещу вратаря, но бившият футболист на Манчестър Сити би силно над напречната греда!

В края Байерн търсеше нов гол, но такъв не падаше. В добавеното време резервата Гравенберх се изложи и от добра позиция "подаде" топката на вратаря. Малко след това Серж Гнабри нацели гредата!


Фрайбург - Байерн Мюнхен 0:1
0:1 Матайс де Лихт - 51'