Байерн Мюнхен сензационно отпадна на четвъртфиналите за Купата на Германия, губейки насред своя стадион "Алианц Арена" от абоната си Фрайбург с 1:2. 

Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, в което баварците откриха резултата чрез Дайо Упамекано и имаха контрол върху топката в по-голяма част от времето, но Фрайбург не се паникьоса и набързо изравни чрез Николас Хьофлер. Неговото попадение беше много зрелищно и падна със снаряд извън пеналта.

Финалистът за Купата от миналия сезон се поприбра през второто полувреме, но продължаваше да играе със самочувствие срещу могъщия Байерн, в чиято игра пък липсваше нужната искра и познатата креативност.

В добавеното време на мача Фрайбург получи дузпа заради игра с ръка на Джамал Мусиала в пеналта на баварците. Лукас Хьолер пое отговорността и не сбърка!

Припомняме, че в последните 13 дуела между тези съперници Фрайбург имаше 3 равенства и 10 загуби, а днес печели за първи път в Мюнхен. Рекордьорът по трофеи Байерн пък не може да достигне полуфиналите в турнира за трети пореден сезон

 


Срещата стартира много спокойно и в първите петнайсетина минути нямаше нищо интересно, като изключим хаотичното центриране на Лерой Сане, което беше далеч от истината.

В 19-ата минута Джошуа Кимих изпълни корнер, при който Дайо Упамекано се извиси над отбраната на гостите и реализира с глава. Почти целият щаб на Фрайбург, заедно с играчите, искаше нарушение в атака, но такова не беше маркирано.

Така или иначе радостта на Байерн не продължи дълго, защото момчетата на Кристиан Щрайх изравниха осем минути по-късно. Николас Хьофлер си спря около дъгата и вкара шеметен гол с бомбен изстрел с левия крак.

Точно преди изтичането на половин час игра Леон Горецка засече от движение след изпълнение на корнер, но топката профуча над целта. След това Матайс Де Лихт заложи на свирепа тупалка с левачката, но траекторията беше почти същата. После Томас Мюлер засече от движение след центриране отдясно, но кълбото се спря във външната част на мрежата.

В края на първата част Томас Мюлер можеше да върне аванса на баварския колос, но Матиас Гинтер изчисти малко пред голлинията.

В първия четвърт час на второто полувреме не се случваше нищо забележително, макар мюнхенци да бяха по-активни. Вече беше изминал един час игра, когато Бенжамен Павар нанесе страхотен удар с глава, но топката само разтресе напречната греда.

Възпитаниците на Томас Тухел изглеждаха твърде безидейни с приближаване края на редовното време и сякаш не искаха да рискуват с търсене на второ попадение.

В 89-ата минта дойде и най-вълнуващата ситуация за вторите 45 минути. Серж Гнабри беше изведен отляво от Мюлер и шутира мощно по диагонала, но топката профуча покрай страничната греда.

В третата минута на добавеното време Фрайбург получи дузпа заради игра с ръка на Джамал Мусиала в наказателното поле! Лука Хьолер пое отговорността и не сбърка, вкарвайки с мощен удар с левия крак!

 

Байерн Мюнхен - Фрайбург 1:2

1:0 Дайо Упамекано - 19'
1:1 Николас Хьофлер - 27'
1:2 Лукас Хьолер - 95', дузпа