Дългоочакваната премиера на официалната биография на Камата в Барселона ще се състои само ден преди патронния празник на Каталуня - Свети Георги, който съвпада с Международния ден на книгата, отбелязван с пищни тържества.

По традиция всеки мъж подарява на възлюбената си роза, а всяка жена – книга за обичния си мъж.

Българските и испанските фенове на Стоичков ще могат да се срещнат с Камата и да си вземат автограф на 22 април (събота) от 17 до 20 часа в представителния фен шоп на „Барса“ на улица "Ла Рамбла".

„Впечатляващите признания на един от най-огнените футболисти в историята“ - така каталунците представят книгата „Христо Стоичков. Историята“. Изданието се предлага на испански и английски и е единствената биография, изложена в музея на Барселона.

С него Христо Стоичков става и първият български футболист, чиято биография се продава от чуждестранен клуб, както и първият футболист на каталунците, чиято книга намира място във фен магазин на Блаугранас.

Отново на 22 април, но малко по-рано – от 13 до 14 часа, Христо ще посети Българското неделно училище в Барселона „Св. Св. Кирил и Методий“, където ще разговаря с ученици и техните родители.

На 23 април легендарният български футболист ще гледа Барселона - Атлетико на Камп Ноу, съобщава btvsport.bg.