Футболът е динамичен спорт, който напредна страшно много във времето, а модерните футболисти са топ атлети, на които все по-рядко се дава възможност за импровизации. И все пак, позицията на плеймейкър запази своя чар, въпреки че няма място в иновативните тактически постройки.

Типичната 10-ка остава за дълги години в сърцата на феновете, а „ инвестицията в такъв футболист може да се окаже по-доходоносна от тази в перспективни казино акции “- коментират анализаторите  на Ефбет. Нека видим 10-те най-добри плеймейкъри в съвременния футбол според родния букмейкър.

10. Томас Мюлер – Байерн Мюнхен

Той вече не е в пика на кариерата си, но продължава да носи важни голове за Байерн. Мюлер е известен с вкарването на „отвратителни“ голове, тъй като винаги е на най-доброто място в наказателното поле. Германецът е супер опасен с топка в крака и винаги намира пролука за шут или извежда свои съотборник на голова позиция- твърдят от Efbet. Той има 7 асистенции през този сезон (до началото на април) и е трети в това подреждане. На 33, Томас е номер едно по асистенции в историята на Бундеслигата – цели 70 повече от 2-рия в подреждането Франк Рибери.

9. Пьотр Зиелинси 

Той е сред трите мотора на Наполи, дърпащи тима напред. 28-годишният поляк буквално размаза Ливърпул в края на миналата година. Той е в топ 4 на Серия А по показателите асистенции и ключови пасове.

8. Бруно Гимараеш – Нюкасъл Юнайтед

Той играе доста по-назад, в сравнение с останалите играчи от този списък. Освен превъзходни подавания, Бруни впечатлява и със страхотен дрибъл, който допълнително помага при изнасянето на топката. Бразилецът може да се похвали и с чудесен завършващ удар.

7. Джамал Мусиала – Байерн Мюнхен 

Все още не знаем каква ще е най-добрата позиция на Джамал. Той може да се превърне в чудесен нападател, крило или атакуващ халф. Перфектният заместник на Томас Мюлер за сега намира място основно в халфовата линия на баварците. Само на 20 години, той предлага страхотна физика, креативност и работоспособност.

6. Педри – Барселона

Педри просто пое номер 8, оставен от легендата Андрес Иниеста. Видео игрите преобразяват хазарта, а Педри просто изглежда като робот, изкаран от новото издание на FIFA. Испанецът предлага невероятна техника и бързо мислене. Въпреки че току що навърши 20 години, Педри вече е лидер на Барса и бъдещето на този клуб.

5. Бруно Фернандес – Манчестър Юнайтед

Португалецът все още не може да намери нужното постоянство, но всички помним представянето му в първия му сезон за „червените дяволи“. Бруно е най-добрият играч във Висшата лига в статистиката с ключови пасове и номер едно по асистенции в своя тим.

4. Лука Модрич – Реал Мадрид

Той вече е на 37, но изобщо не намаля темпото. Лука блести не само за Реал, но и за хърватския национален тим, където е безапелационен лидер. За качествата му няма нужда да се говори, тъй като е спечелил всичко възможно на клубно ниво. 

3. Леонел Меси – ПСЖ

Представянето му на Световното първенство и скандалите на Роналдо с Реал Мадрид затвърдиха името на Меси на номер 1 за всички времена, или поне за нашата ера. Дори на 33 години, всяка атака на Аржентина минаваше през него. Меси определено е позагубил скоростта си, но дрибълът му още не може да бъде спрян. През този сезон, Лео блести със 17 асистенции и 18 гола в екипа на ПСЖ.

2. Кевин Де Бройне

Белгиецът дълго време бе номер 1 халф в света, а формата му от този сезон също затвърждава позицията и в класата на Ефбет за най-добър плеймейкър. Кевин е номер едно по ключови пасове и асистенции във Висшата лига, а генералното му представяне е на добре познатото робот ниво. КДБ обаче изглежда малко по-бавен, в сравнение с предходните години. Партньорството му с Холанд обаче му дава шанс за лесни асистенции и маестрото се възползва по най-добрия начин.

1. Мартин Йодегор – Арсенал 

Капитаните на Арсенал от последните години рядко стигат до призовите места в подобни класации, като тази на Ef bet, но Йодегор е причината „артилеристите“ да са фаворит номер 1 за титлата в Англия. Той предлага интелигентно движение, пасове между линиите и контрол на темпото. Партньорството му с Джака пък дава перфектен баланс между атака и защита за тима на Артета.