Ерик тен Хаг настоява, че не мисли за Ливърпул в борбата за място в зона Шампионска лига в края на сезона, след като неговият Манчестър Юнайтед допусна втора грешна стъпка в рамките на четири дни, за да завърже битката за топ 4 във Висшата лига.

"Червените дяволи" остават на точка пред мърсисайдци, но само с един мач по-малко от Юрген Клоп и компания, след като сериозна грешка на вратаря Давид де Хеа донесе победата на Уест Хем с 1:0 през уикенда.

След поражението от Брайтън в четвъртък Юнайтед имат последователни загуби в първенството за първи път от откриващите им два мача в Лигата за сезона насам - срещу Брайтън и Брентфорд, докато Ливърпул е в подем със серия от шест поредни успеха.

Тен Хаг сподели, че задачата не се е променила за неговите играчи, които изглеждаха уморени срещу "чуковете" в неделя в 36-ия си мач от Световното първенство насам, в търсене на необходимите девет точки, за да приключат пред Ливърпул.

"Не става въпрос за Ливърпул, а за нас, защото ако погледнете към класирането, ние държим всичко в ръцете си. Ако отново достигнем висотата на възможностите си, ще печелим мачове. Не трябва да гледаме другите отбори, а себе си, и да намерим начин да се върнем към най-добрата си форма. Нищо не се променя. Можехме да си улесним нещата, ако бяхме победили, но се нуждаем от три успеха в четири мача. Всичко е в ръцете ни. Трябва да вярваме", каза нидерландският специалист за BT Sport.

"Показахме вече този сезон, че допуснахме някои тежки загуби и всеки път отвръщахме на предизвикателството, така че още веднъж трябва да демонстрираме този характер и да продължим напред", добави Тен Хаг, чийто отбор играе с Уулвърхемптън, Челси и Фулъм у дома, и гостува на Борнемут до края на сезона.

Ако Брайтън спечели оставащите си шест мача, Юнайтед ще се нуждае от 11 точки, за да финишира пред тях в таблицата, а това означава победи във всеки един двубой до края. Въпреки това, програмата на "чайките" до края на кампанията е много трудна и включва срещи с Арсенал, Манчестър Сити, Нюкасъл и Астън Вила.