Аржентинецът Маурисио Почетино е новият мениджър на Челси, съобшиха официално от английския футболен клуб. Споразумението е до 2025 година с опция за удължаване с още един сезон.  

"Аржентинецът ще започне да изпълнява задълженията си на 1 юли 2023 година. Той подписа двугодишен договор с опция за още една година", се казва в изявление на Челси.

Франк Лампард беше изпълняващ длъжността мениджър на лондончани до края на този сезон. Англичанинът беше назначен на поста на 6 април след оставката на своя сънародник Греъм Потър.

Последната работа на Почетино беше във френския шампион Пари Сен Жермен, който той напусна през юли 2022 година. Под негово ръководство отборът спечели титлата на Франция, както и Купата и Суперкупата на страната. Преди това 51-годишният специалист е бил треньор на испанския Еспаньол, както и на английските Саутхямптън и Тотнъм.

Челси завърши на 12-о място в класирането на Висшата лига. Отборът напусна ФА Къп и Купата на английската лига в третия кръг, а Шампионската лига стигна до четвъртфиналите, където загуби от испанския Реал Мадрид.