Носителят на "Златната топка" Карим Бензема се присъедини към Ал-Итихад като свободен агент с тригодишен договор, съобщиха официално шампионите на Саудитска Арабия след напускането на френския нападател от Реал Мадрид.

Според медиите, договорът e стойност повече от 100 милиона евро.

"Развълнуван съм да бъда в нова футболна лига в друга страна. Имах късмет да постигна невероятни неща в кариерата си и да спечеля всичко, което мога в Испания и Европа", каза 35-годишният Бензема.

"Чувствам, че моментът е подходящ за ново предизвикателство. Очаквам с нетърпение да се присъединя към новите си съотборници и заедно с тях да помогна за издигането на този невероятен клуб и играта в Саудитска Арабия на нови нива", добави той.

Миналия месец Ал-Итихад спечели титлата на Саиудитска Арабия за първи път от 2009 година насам.

"Пристигането на Бензема е най-въздействащият трансфер в историята на клуба досега. Това също така бележи още една огромна стъпка в целта на местното първенство да се превърне в една от водещите футболни дестинации за най-добрите в света след най-добрия сезон до момента", се казва в изявление на Ал-Итихад.

С Реал Мадрид 35-годишният нападател спечели пет пъти Шампионската лига, четири пъти титлата в Испания, три пъти Купата на краля, четири пъти Суперкупата на Европа и пет пъти Световното клубно първенство.