Футболният Барселона публикува официална позиция след интервюто на легендарния бивш играч на клуба Лионел Меси обяви къде ще продължи кариерата си след като напусна Пари Сен Жермен.

"ФК Барселона пожелава на Лионел Меси всичко най-добро в новия му професионален етап.

В понеделник, 5 юни, Хорхе Меси - бащата на футболиста и негов представител, информира президента Жоан Лапорта за решението на футболиста да се присъедини към Интер Маями, като му бе представено предложение от Барселона, предвид взаимното желание и на Барселона, и на Лионел Меси отново да се завърне.

Президентът Лапорта разбра и уважава решението на Меси да иска да се състезава в лига с по-малки изисквания, по-далеч от светлината на прожекторите и напрежението, под което бе поставен в последните години.

И Жоан Лапорта, и Хорхе Меси също така се съгласиха да работят заедно да осъществяването на подобаващо изпращане от феновете на Барселона в почит на футболиста, който е и винаги ще бъде обичан от Барселона", се посочва в изявлението.

От американската Мейджър Лийг Сокър пък приветстваха Лео Меси с думите: "Въпреки че работата по финализирането на сделката продължава, нямаме търпение да посрещнем един от най-великите футболисти за всички времена в нашата лига."

Съсобственик на на Интер Маями е бившият капитан на националния тим на Англия по футбол Дейвид Бекъм, който бе сред първите големи европейски звезди, насочили се към САЩ. Тимът от Маями се намира на дъното на Източната конференция на местното първенство. Клубът уволни треньора Фил Невил през миналата седмица след серия от 10 загуби и само 5 победи през сезона.