Бившият френски национал Зинедин Зидан призна, че би се радвал да тренира вероятно най-желаната трансферна цел в европейския футбол в момента Килиан Мбапе.

Бъдещето на футболиста на Пари Сен Жермен за следващия сезон все още не е ясно, а негова раздяла с парижани изглежда доста вероятна на този етап.

"Когато си треньор и има играч като Килиан, разбира се, че искаш да работиш с него", каза бившият наставник на Реал Мадрид Зинедин Зидан, цитиран от испанския вестник "Марка".

"Много неща може да се случат. Той е футболист, който представя добре фланелката на националния тим на Франция. Възхищавам се на това, което прави", добави Зидан.

За евентуално сътрудничество между специалиста и Мбапе към момента по-възможен изглежда вариантът, при който Зинедин Зидан застава начело на държавния отбор на "петлите", а не нов престой в Реал Мадрид, който е най-активният кандидат за подписа на Килиан Мбапе.

Настоящият селекционер на французите Дидие Дешан има договор до Световното първенство през 2026 година, но доскоро Зидан бе сериозно дискутиран за негов наследник.