Националният футболист на Сенегал Исмаила Сар премина от Уотфорд в Олимпик Марсилия, съобщи френският клуб на сайта си.

Сар е минал през Мец и Рен, преди да направи трансфер в лондонския клуб. Според медиите той е подписал договор с Олимпик Марсилия за 5 години срещу 13 милиона евро.

Клубът публикува и видео клип в профила си в Туитър, на което се вижда нападателят, който носи фланелката на отбора с №23 и казва "Напред, ОМ!"

С Уотфорд Сар игра последния сезон в Чемпиъншип. Той има общо 34 гола и 24 асистенции в 131 мача за лондончани.

25-годишният Сар спечели и Купата на африканските нации със Сенегал през 2022 година, като има 54 срещи за националния отбор.

Това е вторият нов нападател за клуба от Южна Франция, който представи преди няколко дни Пиер-Емерик Обамеянг, дошъл от Челси.

Двамата нападатели, които са известни с бързината си, ще позволят на новия треньор Марселино да използва тактическата постройка 4-4-2.

Двата входящи трансфера вероятно означават, че Олимпик ще се раздели с любимеца на публиката Алексис Санчес, чийто договор изтече и няма индикации, че ще бъде подновен.

Исмаила Сар е четвъртото ново попълнение на Олимпик Марсилия след Обамеянг, Ренан Лоди и Жофри Кондогбия, които пристигнаха от Атлетико Мадрид.