Испанският Барселона се надява да продаде още футболисти в последните седмици на летния трансферен прозорец, въпреки че наскоро осъществи продажбите на Франк Кесие и Усман Дембеле.

И Клеман Ленгле, и Сержиньо Дест не попадат в плановете на старши треньора Шави Ернандес за следващия сезон, а от клуба търсят начин да се разделят с тях за постоянно. Нито един от двамата футболисти обаче не е близо до раздяла с каталунците.

Друг от настоящите състезатели на Барселона, който може да напусне тима е Маркос Алонсо. 32-годишният защитник подписа нов договор през миналия сезон, но още не е регистриран в Ла Лига, а според изданието The Athletic клубът е готов да се раздели с него.

Двете страни не бързат за евентуален трансфер, тъй като Алонсо е част от плановете на наставника Шави, но ръководството на каталунците ще обмисли възможна раздяла с футболиста при „интересна“ оферта.

Ако Барселона не получи предложение за Маркос Алонсо, той ще остане в състава и се очаква да бъде регистриран в Ла Лига до края на трансферния прозорец.