Малтийският футболен клуб Сиренс, чието първо и до момента единствено участие в европейските турнири завърши с драматична загуба от българския ЦСКА , привлече деветима футболисти от ганайския шампион Медеама, съобщава ДПА.

Трансферите са на Шарл Агиеманг, Джошуа Агиеманг, Бисмарк Асаре, Проспър Боакие, Франк Боатенг, Куаси Донсу, Акадом Хафиз, Моро Муктар и Даниел Опоку. Шестима са с постоянни договори, а други трима - под наем.

Всички без един от новите футболисти от Гана вече тренират със Сиренс. Те проведоха първото си занимание в присъствието на ганайския посланик в Малта. Последният от тях - Джошуа Агиеманг, ще лети за Малта през следващата седмица, след като играе за Медеама в Шампионската лига на Африка.

Малтийските клубове имат правото да регистрират до 16 чужденци, като това правило бе въведено преди няколко седмици. До 14 от тях могат да попаднат в състава, а останалите двама трябва да бъдат преотстъпени.

Медеама спечели през миналия сезон първата в историята си титла на Гана. Сиренс все още не са ставали шампиони.

Първият и единствен мач на малтийците в евротурнирите бе на "Българска армия" на 27 август 2020. Тогава Сиренс поведоха в резултата в 69-та минута, но ЦСКА изравни чрез Ахмед Ахмедов в 75-та и спечели с гол на Али Соу в добавеното време./БТА

Снимка: Lap.bg