ПСВ Айндховен си осигури място в Шампионската лига за първи път от пет години, след като разгроми гостуващия Рейнджърс с 5:1 в срещата-реванш от плейофите на турнира. Първият двубой в Глазгоу беше завършил 2:2.

Така нидерландците взеха реванш от съперника за отпадането в същата фаза на надпреварата през миналия сезон. Мароканецът Исмаел Себари се разписа към края на първото и в началото на второто полувреме, за да даде добър аванс на домакините, но в 64-ата минута капитанът Джеймс Тавърниър намали и даде надежда на Рейнджърс. ПСВ отвърна много бързо и само 91 секунди по-късно Люк де Йонг с глава направи 3:1, а до края Джоу Феерман и автогол на Конър Голдсън оформиха триумфа на домакините.

Антверп се класира за първи път в историята си за груповата фаза на Шампионската лига, след като елиминира гръцкия АЕК с 3:1 общ резултат. Белгийците пристигнаха в Атина за реванша с минимална преднина от 1:0, но в 73-ата минута резервата Джирано Керк има даде аванс и във втората среща, след като засече отблизо подаване на Мижел-Анж Баликвиша. Гърците натиснаха в търсене на обрат, и в края на редовното време Серхио Араухо изравни. В петата минута на добавеното време, обаче, Антверп реши всичко. Баликвиша беше изведен сам срещу вратаря и оформи крайното 2:1.

ФК Копенхаген ще играе в групите на турнира за втора поредна година, след като се справи с полския Ракув с 2:1 общ резултат. Датчаните спечелиха първия двубой с 1:0, а след малко рпомече от половин час в реванша на собствен терен словакът Денис Вавро вкара и удвои аванса им от двата мача. Джордън Ларсон можеше окончателно да реши всичко още в края на първата част, но нацели гредата на вратата на гостите. След почивката поляците също имаха своите шансове. Владислав Кочергин удари греда, а Лукаш Зволински изравни в 87-ата минута, но до последния съдийски сигнал поляците така и не успяха да създадат нищо повече.