Новият селекционер на Саудитска Арабия – Роберто Манчини, стартира със загуба начело на страната от Близкия изток в своя неофициален дебют. Саудитска Арабия отстъпи от Коста Рика с 1:3 в приятелска среща, която се изигра на „Сейнт Джеймсис Парк“.

Франсиско Калво изведе Коста Рика напред в резултата още 12-ата минута на мача, а до края на полувреме авансът на символичните гости бе удвоен, след като Манфред Угалде се разписа в 32-рата минута.

Интригата в мача се върна в 68-ата минута, когато Ферас Ал Брикан даде асистенция на Али Ал Булайхи, който се разписа във вратата, пазена от Кейлор Навас. Рандал Леал обаче реши всичко в мача, след като вкара в 89-ата минута третото попадение за Коста Рика.

Предстои Саудитска Арабия да изиграе още една приятелска среща на „Сейнт Джеймсис Парк“ в Нюкасъл срещу Южна Корея. Двубоят е на 12 септември от 19:30 часа българско време.

Преди началото на срещата около стадиона имаше протестиращи фенове на Нюкасъл, обявили се против собствениците на клуба, които от своя страна са от Саудитска Арабия.