Националният отбор на Белгия не впечатли с играта си, но направи нова важна крачка към класиране на европейското първенство по футбол в Германия през 2024 година.

В четвъртия си двубой от квалификационна група "F" възпитаниците на селекционера Доменико Тедеско надиграха с 1:0 като гост Азербайджан.

Единственото попадение в Баку падна в 38-мата минута, когато Яник Караско оползотвори подаване на 20-годишния нападател Йоан Бакайоко.

Преди това Леандро Тросар можеше да открие резултата още в шестата минута, но ударът му намери страничната греда. Две минути по-късно азерите пропуснаха най-добрия си шанс за гол в срещата, когато Емин Махмудов не успя да преодолее Кун Кастелс, останал очи в очи с белгийския вратар.

През второто полувреме белгийците се задоволиха с това просто да контролират топката в големи периоди и без да създават големи опасности или да допускат такива пред вратата си успяха да източат часовника.

С победата си Белгия излезе начело в класирането с 10 точки, колкото има и вторият Австрия, който почива в този кръг.

На трето място е тимът на Швеция с 3 точки от три мача. С по една точка в дъното са Естония и Азербайджан. По-късно днес естонците приемат Швеция.