Звездата на Интер Маями Лионел Меси пропусна втори мач на Интер Маями през тази седмица. Това се случи при поражението с 2:5 при визитата на Атланта Юнайтед.

Атланта е сред петте стадиона в МЛС с изкуствена трева. Меси и защитникът Жорди Алба въобще не попаднаха в групата. Треньорът на Интер Маями Херардо "Тата" Мартино каза, че решението да запази Меси е „защото той има мускулна умора и не е разумно да се рискува здравето му“.

Собственикът на Атланта Юнайтед Артър Бланк каза, че вярва, че изкуствената трева на стадион „Мерцедес-Бенц“ не е причината Меси да остане в Маями. Благодетелят се позова на изявлението на Лео след подписването с Интер Маями, че няма да избягва да играе на изкуствена настилка.

„Мисля, че той взе това решение. Всъщност нямам мнение по въпроса. Просто бих повторил това, което каза на пресконференцията си, че се е състезавал на изкуствена трева, когато е бил младеж и до известна степен като професионалист. Не мисля, че има нещо общо с решението му. Мисля, че той е получил някаква травма, колкото и лека да е тя“, заяви Бланк.