Днес започва поредният кръг от квалификационни срещи за Европейското първенство през 2024 година. В най-интригуващия сблъсък Испания е домакин на Шотландия в група А. Срещата на „Ла Картуха“ в Севиля е с начален час 21:45 часа българско време.

Британците се нуждаят от точка, за да си осигурят и на практика място в шампионата на Стария континент в Германия идното лято. Възпитаниците на Стив Кларк провеждат страхотна квалификационна кампания до тук, като са лидери в групата с пет победи от пет изиграни мача, включително успех над Испания с 2:0 в Глазгоу. От своя страна „Ла Фурия Роха“ няма право на грешка, тъй като е втори с 9 пункта от четири двубоя, но е само с две точки аванс пред третия Норвегия. Ерлинг Халанд и компания са с мач повече от иберийците, но гостуват на Кипър същата вечер.

В групи D и Е също ще се изиграят мачове, като там ситуацията е много завързана и непредвидима. В група D Хърватия и Турция са на първите две места в таблицата с по 10 точки, докато Армения и Уелс са с по 7. Хърватите имат мач по-малко в сравнение с останалите си преки съперници, като утре са домакини на турците, докато по-рано през деня намиращият се на дъното състав на Латвия посреща арменците.

В група Е Албания, който за мнозина е изненадващ лидер, води с 10 точки, с две повече от преследвачите Чехия и Молдова. Полша с Роберт Левандовски е на незавидното четвърто място с 6 пункта, като гостува на аутсайдера Фарьорски острови. Албания е домакин на чехите в другия мач.

Пълна програма за квалификациите за Евро 2024 в четвъртък:

Група А

21:45, Кипър – Норвегия, Испания – Шотландия

Група D

19:00, Латвия – Армения

21:45, Хърватия – Турция

Група Е

21:45, Албания – Чехия, Фарьорски острови – Полша

Група I

21:45, Андора – Косово, Беларус – Румъния

Израел – Швейцария отложен.