Днес ще се изиграят поредните квалификации за Европейското първенство по футбол в Германия следващото лято. В най-интригуващия сблъсък от група В Гърция посреща Нидерландия от 21:45 часа българско време.

В последните си мачове южните ни съседи сложиха край на надеждите на Република Ирландия за класиране на Евро 2024 след успех с 2:0 в Дъблин. Победата изпрати гърците на второ място с 12 точки, с три повече от нидерландците, които отстъпиха на Франция с 1:2 у дома.

„Лалетата“ имат мач по-малко от Гърция, но провал в Атина почти сигурно ще остави тима на Роналд Куман извън първите две места, даващи право на директно участие на еврофиналите догодина. Гърците при победа ще съберат 15 точки, на шест пред Нидерландия, който ще има още два оставащи мача, докато гърците ще трябва да играят само с Франция у дома. Първият двубой между Нидерландия и Гърция завърши с класически успех на „лалетата“ с 3:0.

В група F, Австрия ще търси трите точки при гостуването на Азербайджан, с които ще си подпечата визата за Европейското първенство. Австрийците, които отстъпиха на Белгия с 2:3 у дома в последния си двубой, имат 13 точки, със седем повече от третия Швеция, който е с мач по-малко. Дори обаче да спечелят визитата си на Белгия, „Тре крунур“ няма да могат да бъдат сред първите два тима, ако по-рано през деня Австрия си вземе своето срещу азерите.

Програма за мачовете в понеделник:

Група В:

21:45, Гибралтар – Република Ирландия, Гърция – Нидерландия

Група F:

19:00, Азербайджан – Австрия

21:45, Белгия – Швеция

Група J:

21:45, Босна и Херцеговина – Португалия, Исландия – Лихтенщайн, Люксембург – Словакия.