Олимпик Лион продължава мъката си, като остава без победа от началото на сезона в Лига 1. „Хлапетата“ завършиха 1:1 при домакинството си на Метц от 11-ия кръг.

Домакините бяха близо до попадение още в първата минута на мача, когато Мама Балде получи топката в наказателното поле и имаше достатъчно време да си нагласи топката, стреля към долния ляв ъгъл, но Александър Укиджа направи брилянтно спасяване.

Метц имаше две възможности за гол в края на първото полувреме. Първо Абли Джалоу стреля от границата на наказателното поле, но бе неточен. Две минути след това той шутира от сходна позиция към десния ъгъл, но Антони Лопеш изби в корнер.

В добавеното време на първата част Махамаду Диавара можеше да даде аванс на Лион, но ударът му премина встрани от десния страничен стълб. В 50-ата минута Скели Алверо стреля елегантно от границата на наказателното поле, но Дитч отрази удара, Александър Лаказет отправи добавка, но вратарят на Метц се отчете с двойно спасяване.

В 65-ата минута Лаказет прати топката в мрежата на Гийом Дитч, но радостта му бе кратка, тъй като попадението му не бе зачетено заради нарушение.

Метц изненада „хлапетата“ в 77-ата минута, когато стигна до попадение. Абли Джалоу получи прецизно подаване на границата на наказателното поле от Ламин Камара и с брилянтен удар прати топката в мрежата на Антони Лопеш.

Лион все пак успя да спаси точката в 84-ата минута. Раян Шерки пусна брилянтно подаване към Скели Алверо, който се отскубна от защитата и преодоля вратаря с удар в долния ляв ъгъл за крайното 1:1.

Така тимът на Фабиан Гросо заема последното място с четири точки. Метц също е при изпадащите отбори - 16-и с 10 точки.