Халфът на националния отбор на Германия по футбол Леон Горецка каза, че тимът се нуждае от подобрен дух, за да бъде успешен на Евро 2024, съобщи ДПА.

Горецка каза пред телевизия ZDF в събота вечер, че само индивидуалната класа няма да бъде достатъчна да се успее на турнира.

"Мисля, че е важно да бъдем отново отбор на терена. Вярвам, че това е подход, който ще ни изведе отново на пътя на успеха", каза Горецка. Играчът на Байерн Мюнхен добави, че Германия не трябва да разчита срещу всеки опонент "на индивидуални качества".

Изглеждаше, че Бундестимът е надмогнал негативните резултати при новия селекционер Юлиан Нагелсман с победата над САЩ (3:1) и равенството срещу Мексико (2:2), но след това последваха загуби от Турция (2:3) и Австрия (0:2).

Горецка призова всеки играч да допринесе за излизане от кризата, като каза, че той е готов да го направи, но не може да отговаря за поведението на другите.

Германия играе нови два мача през март срещу Франция и Нидерландия, преди Нагелсман да обяви състава си за Европейското първенство, което отборът ще открие като домакин срещу Шотландия на 14 юни, а в групата са още тимовете на Унгария и Швейцария.