Президентът на турския футболен клуб Анкарагюджю Фарук Коджа е ударил съдията Халил Умут Мелер след двубоя с Ризеспор заради негови неправилни отсъждания по време на мача, обясни той за "Сабах Спор".

По-рано днес Коджа и още двама заподозрени в нападението срещу рефера на мача от турското първенство между Анкарагюджю и Ризеспор бяха арестувани.

"Този инцидент стана заради неправилни решения на рефера и провокативно поведение. Целта ми беше да реагирам словестно на действията му и да го заплюя в лицето. Ударих рефера в лицето, но това не доведе до счупване. След моя удар  съдията стоя около 5-10 секунди и след това падна на земята", коментира Коджа.

Президентът на Анкарагюджу удари в лицето съдията Халил Умут Мелер в края на домакинския двубой от Суперлигата срещу Ризеспор. Коджа влезе на терена и налетя на рефера, когато свири последният съдийски сигнал, след като Ризеспор отбеляза изравнителен гол в 97-ата минута при равенството 1:1 на стадион "Еряман" снощи. Феновете на Анкарагюджю нахлуха на терена след мача и Мелер е бил ритан от тях, когато паднал на тревата./БТА  

Снимка: БГНЕС