Пари Сен Жермен се промъкна в 1/8финалите на Шампионската лига, след като стигна до 1:1 на терена на Борусия Дортмунд в мач изпълнен с много голови положения. В герой се превърна 17-годишния Уарен Заир-Емери, който вкара скъпоценния гол. 

И двата отбора могат да съжаляват, че не спечелиха, но в крайна сметка германците триумфираха в група F с 11 точки, докато парижани останаха с 8 и изпревариха Милан заради по-добрите си показатели в преките двубои. 

Още във 2-ата минута германците получиха шанс, но Байно-Гитънс реши да подава вместо да стреля и Хакими пресече паса към Ройс. Гостите отговориха с далечен изстрел на Витиня, който Кобел спаси. Волф не бе точен за домакините, докато Лий направи страхотен пропуск, след като от чиста позиция не успя да вкара в 16-ата минута. Шут на Мбапе пък бе избит от голлинията от Зюле, а опит на Баркола се отклони в гредата. Борусия оцеля. 

Двубоят обаче остана много отворен и Коло-Муани направи нов пропуск за френския тим, а Марко Ройс накара Донарума да прави важно спасяване в 26-ата минута. Малко по-късно вратарят на ПСЖ пак разочарова Ройс, а в 40-ата минута Фюлкруг отклони с глава покрай вратата. Кобел пък отрази шут на Коло-Муани и някак си паузата дойде при 0:0. 

След нея обаче все пак пробивът бе направен. В 51-ата минута защитата на парижани се издъни сериозно, след като пас назад на Хакими бе пресечен от Бенсебайни. Той центрира, а след рикошет топката се оказа във Фюлкруг, който отклони към Адейеми и той отбеляза. 

Радостта на германците обаче не продължи дълго. В 56-ата минута Мбапе проби отляво, центриране му бе отклонено от защитник, но Заир-Емери чакаше на границата на наказателното поле и прати топката в далечния ъгъл. 

След това ситуациите и пред двете врати продължиха да идват една след друга, а равенството пращаше ПСЖ напред, след като Милан изравни на Нюкасъл. Коло-Муани не успя да стреля точно с глава, а в 76-ата минута Мбапе вкара за 1:2, но автоматичната система за засада отмени гола, след като звездата бе в нередовна позиция.   
 
Милан пък поведе в Нюкасъл и това накара футболистите на Луис Енрике вече да мислят най-вече за защитата си, защото така със сигурност се класираха напред и те успяха да запазят скъпоценната точка и да продължат към елиминациите. 
 
Борусия Дортмунд – ПСЖ    1:1

1:0    Адейеми 51
1:1    Заир-Емери 56

Борусия Дортмунд: Кобел, Волф (69 Шлотербек), Зюле, Хумелс, Бенсебайни, Бранд, Йозджан (69 Сабицер), Ройс, Байно-Гитънс (60 Мален), Фюлкруг (81 Алер), Адейеми (81 Рейна)
ПСЖ: Донарума, Хакими, Шкриниар, Маркиньос, Ернандес, Лий (68 Угарте), Заир-Емери, Витиня, Баркола (82 Асенсио), Коло Муани (96 Солер), Мбапе