Воденият от бившия треньор на ЦСКА Саша Илич гръцки тим Атромитос победи с 3:2 Панатинайкос в 14-ия кръг и остави на върха ПАОК, който по-рано днес победи с 4:1 Астерас Триполис. Така Кирил Десподов и неговите съотборници останаха на 1-ото място с 32 точки, Панатинайкос има 31. АЕК, който играе утре, е на 3-ата позиция с 30.

Атромитос, който все още няма поражение под ръководството на Саша Илич, търсеше голяма победа и несъмнено я намери. Така в седем мача начело на синьо-белите Илич има 4 победи и 3 равенства. Обратът беше впечатляващ, след като Панатинайкос поведе с точно изпълнена дузпа от Фотис Йоанидис, синьо-белите от квартал Перистери вече имат 15 точки и са на 9-о място от 14 отбора. Трябва да се отбележи обаче, че вратарят на гостите Лука Бриньоли направи много и все сериозни грешки, с които максимално улесни играчите на Илич.

Едер Гонсалес изравни в 45+2-ата минута. Кунде изпълни свободен удар, вратарят и защитниците незнайно защо замръзнаха и Едер Гонсалес изпревари всички, за да изравни. След почивката Николаос Вергос и Гаетан Робаил обърнаха хода с нови два гола във вратата на Бриньоли. При второто попадение Едер Гонсалес асистира на автора на попадението, а Бриньоли тръгна да излиза срещу него, после се спря, накрая реши да се връща на вратата и така максимално улесни домакините. Нова дузпа, реализирана от Йоанидис в 93-ата минута, оформи крайния резултат.

"Това беше страхотна победа срещу един от най-добрите отбори в лигата. Гордея се с моите играчи, направиха всичко много добре. Те се бореха, бяха стабилни и имаха висок боен дух в през целия мач", радваше се Илич. Срещата, както и всички останали в Гърция, се проведе без фенове като мярка за ограничаване на насилието по стадионите.