Галатасарай, защитаващ титлата си в Суперлигата на Турция, ще се изправи срещу носителя на Купата на Турция за миналия сезон Фенербахче в мача за Суперкупата, който ще се играе в петък. Това предаде Анадолската агенция (АА) за БТА съгласно споразумението за обмен на информация между двете агенции.

Истанбулското дерби ще започне в 19:45 ч. българско време (17:45 GMT) на стадиона „Ал Авал Парк“ в Рияд, а съдия на мача ще бъде Абдулкадир Битиген.

С капацитет от 25 хиляди зрители, „Ал Авал Парк“ е стадионът, на който Ал Насър, футболният клуб на Кристиано Роналдо, играе своите домакински срещи.

От последните десет сблъсъка между двата отбора в Истанбул Галатасарай доминира с четири победи в сравнение с две за Фенербахче, а четири мача завършиха наравно. „Лъвовете“ водят и по брой головете, отбелязвайки дванайсет попадения срещу шест за Фенербахче. Мачът от Суперлигата между Фенербахче и Галатасарай в неделя завърши с нулево равенство.

Междувременно стана ясно, че две от звездите на Галатасарай, Давинсон Санчес и Серджо Оливейра, ще пропуснат дербито заради контузии.

През настоящия сезон най-силното оръжие на „лъвовете“, със седемнайсет гола и шест асистенции, е Мауро Икарди. За „жълтите канарчета“ Един Джеко отбеляза шестнайсет гола и седем асистенции.

(Това е новина от деня в Турция, избрана от Анадолската агенция (АА) за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Турция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора ѝ като източник.)