Нидерландският полузащитник на футболен клуб Спартак Москва Куинси Промес може да бъде екстрадиран от Обединените арабски емирства (ОАЕ) в родината си след публикация в социалните мрежи, съобщава "Voetbalzone".

Промес е разследван по подозрение за контрабанда на наркотици в Нидерландия. Преди няколко дни той публикува снимки в Инстаграм, на които се вижда как празнува рождения си ден в Дубай.

Тъй като ОАЕ и Нидерландия имат договор за екстрадиция, Промес може да бъде изправен пред депортация, ако нидерландските прокурори информират властите на ОАЕ за присъствието на полузащитника в страната.

На 11 януари местните медии съобщиха, че Промес е заподозрян в прехвърляне на 250 хиляди евро на наркотрафиканта Пийт Уортел за покриване на дълг след кражбата на 400 килограма кокаин през юли 2019 година. Наркодилърът отрича всякаква връзка с футболиста, но прокурорите твърдят, че номерът на Промес е открит в един от телефоните на Уортел.

31-годишният Промес играе за Спартак от 2021 година, като преди това беше част от тима от 2014 до 2018-а. През 2017-а той стана шампион на Русия и носител на Суперкупата, а през сезон 2021/2022 взе Купата на страната.

На 19 юни Куинси Промес беше признат за виновен по обвинение, че е намушкал племенника си в крака и беше осъден на 18 месеца затвор.

От окръжния съд в Амстердам обявиха, че присъдата да подобно нападение обикновено е в рамките на година, но Промес е получил по-голямо наказание, тъй като "заподозряният е известен професионален футболист и следователно служи за пример на останалите". Той трябва да плати и 7 хиляди евро на жертвата като обезщетение. Инцидентът е станал на семейно парти през 2020 година.