Асът на ЦСКА 1948 Парвиз Умарбаев се превърна в герой за националния тим на Таджикистан, реализирайки важен гол за победата с 2:1 срещу Ливан, с която отборът му се класира за елиминационната фаза в Купата на Азия.

В 48-ата минута Ливан поведе с великолепно попадение на Басел Жради. Шест минути след това Ливан остана с човек по-малко, след като Касем Ел Зен влезе изключително грубо в краката на противников футболист и получи директен червен картон.

В 81-вата минута Парвиз Умарбаев демонстрира сериозната си класа и изравни резултата. Халфът на ЦСКА 1948 изпълни по великолепен начин пряк свободен удар от около 20 метра с левия крак към близкия ляв ъгъл, като не остави шансове на вратаря и изравни – 1:1.

В добавеното време Таджикистан отбеляза и второ попадение. Есхони Панджшанбе намери Нурдин Хамрокулов, който стреля красиво към десния ъгъл, а стражът на Ливан отново нямаше шанс за реакция – 2:1.

В другия мач от групата домакинът Катар победи с 1:0 Китай и зае първото място в групата с максималните 9 точки. Хасан ал Хайдос вкара единствения гол в срещата в 66-ата минута.

В класирането след Катар следва Таджикистан с 4 точки, пред Китай с 2 и Ливан с 1. Китайците, без отбелязан гол в трите си мача, както и Ливан отпадат от турнира.