Четиридесет хиляди фенове в Хонконг освиркаха Дейвид Бекъм е поискаха парите да билети да им бъдат върнати. 40-годишният бивш капитан на Англия е в Далечния изток за предсезонното турне на своя клуб Интер Маями. А всички билети за двубоя срещу сборен местен отбор бяха разграбени само за час. Най-скъпите струваха 400 евро.

Нетърпението на зрителите обаче бързо се трансформира в недоволство. Причината - мегазвездата Лионел Меси остана на пейката, пише „bTV“.

36-годишният световен шампион с Аржентина се възстановява от контузия и игра само 7 минути при поражението с 0:6 срещу Ал Насър на Кристиано Роналдо в четвъртък. Щабът на Интер Маями взе решение да не рискува с пускането му срещу Хонконг XI.

От трибуните ехтяха скандирания "Искаме Меси", въпреки че гостите диктуваха темпото и в крайна сметка спечелиха с 4:1. Все пак Серхио Бускетс и Жорди Алба влязоха от пейката, докато Меси и Луис Суарес наблюдаваха събитията отстрани.

Накрая феновете заглушиха речта на Бакъм с мощни освирквания. "От името на всички в Интер Маями искам да ви благодаря за невероятното посрещане. Винаги съм обичал Хонконг и очакваме с нетърпение да се върнем един ден, за да ви забавляваме още повече. „Благодаря на медиите. Благодаря на всички на стадиона, които се появиха тази вечер и бяха тук за нас", заяви бившата звезда на Манчестър Юнайтед и Реал, но думите му не трогнаха никого на стадиона.

Някои от зрителите споделиха, че са пътували чак от Австралия и са похарчили сериозни суми, за да зърнат своя футболен идол. Интер Маями продължава турнето си в Токио за мач срещу шампиона в Джей лигата Висел Кобе.