Договорът на Лука Модрич с Реал Мадрид изтича в края на сезона. За напускане на мадридския клуб се заговори и през лятото на 2023 г., когато имаше богати оферти от саудитски клубове. Хърватинът обаче остана в екипа на треньора Карло Анчелоти, където обаче мястото му заеха млади играчи.

Реномираният сайт The Athletic, цитиран от „Труд“, писа,  че все още не е сигурно дали Реал ще предложи нов договор на Модрич или капитанът на хърватския национален отбор мисли да напусне.

Саудитски, европейски и американски клубове са проявили интерес към Модрич, а турските медии твърдят, че интерес проявява и втородивизионният Еюпспор, водещият клуб във втора турска лига. Треньор на тима е легендарният турски нападател Арда Туран, бивш играч на Атлетико Мадрид и Барселона.

Гол.бг припомня, че отборът на Станимир Стоилов-Мъри – Гьозтепе е на второ място в класирането на Втора лига в Турция и е сред основните конкуренти на Еюпспор за промоция в местния елит.

Модрич не бърза да вземе решение, но целта му е да завърши клубния сезон по възможно най-добрия начин и след това да се съсредоточи върху Европейското първенство в Германия, където отново ще води Хърватия.