Лионел Меси и Интер Маями завършиха 1:1 срещу клуба от детството на аржентинеца Нюелс Олд Бойс в контролна среща. Това беше първи път, в който осемкратният носител на "Златната топка" се изправи срещу тима, в който той и треньорът на Интер Маями Херардо "Тата" Мартино са израснали като родом от Росарио (Аржентина).

Меси играе там като дете преди да замине за Барселона, където премина по-голямата част от кариерата му. Мартино играе и тренира за клуба и държи рекорда за най-много мачове в история.

На стадиона, пълен с фенове, развълнувани да видят изявите на Меси, 36-годишната звезда не успя да се разпише. Той пропусна пряк свободен удар през първото полувреме.

Меси не игра в предсезонната контрола на 4 февруари срещу Сборен отбор на Хонконг пзаради контузия. Той остана на пейката през целия мач, а феновете го освиркаха и поискаха да им бъдат възстановени парите за билетите.

Меси напусна мача срещу Нюелс Олд Бойс заедно с Луис Суарес в 60-ата минута. Тогава млад фен спринтира на терена с протегнати ръце към Меси, преди да бъде спрян от охраната.

Шанайдър Боргелин изведе Интер Маями напред в резултата след попадение с глава в 64-ата минута, а аржентинците изравниха в 83-ата, след като точен беше Франко Диас.

Интер Маями сега ще насочи вниманието си към редовния сезон на Мейджър Лийг Сокър и ще бъде домакин на Реал Солт Лейк на 21 февруари.