Манчестър Сити се спаси от домакинско поражение срещу Челси в спиращ дъха двубой от 25-ия кръг на Висшата лига. „Гражданите“ се докопаха до 1:1 в 83-ата минута благодарение на вечния си герой Родри.

Преди това лондончани откриха резултата чрез бившия футболист на Сити Рахийм Стърлинг в 42-ата минута. Колебливо представящият се от началото на кампанията тим на Челси изигра най-силния си мач под ръководството на Маурисио Почетино, но не успя да превземе крепостта на „гражданите“, които вече в 23-поредни срещи не познават вкуса на поражението на своя „Етихад“. Тимът от "Стамфорд Бридж" обаче прекъсна серията от 11 последователни победи на Сити във всички турнири.

Домакините изтърваха доста положения най-вече чрез Холанд, който нямаше шанс тази вечер. Лондончани също могат да съжаляват, че не си тръгнаха с трите точки.

Така след издънката Сити остава на 3-ото място в класирането с 53 точки, с 4 по-малко от лидера Ливърпул, но тимът на Гуардиола е с мач по-малко. Челси е на 10-ата позиция с 35 пункта.

Двубоят на „Етихад“ очаквано започна с натиск на домакините. В 12-ата минута Холанд стреля с глава, но над напречната греда.

Челси стоеше изключително стабилно на терена. В 23-ата минута Густо изведе Николас Джаксън сам срещу Едерсон, но нападателят се засуети и стражът се справи със ситуацията.

Стърлинг също излезе очи в очи с бразилския голкийпър в 34-ата минута. Едерсон обаче улови преди той да стигне до топката,  а се оказа, че английският национал е бил в засада.

Челси организира поредна страхотна контраатака в 42-ата минута и матира домакините. Стърлинг откри резултата. Той получи перфектен пас от Джаксън, след което счупи кръста на Уокър и с диагонален шут препарира Едерсон – 0:1

Сити едва не изравни в 45-ата минута, когато Джаксън едва не прати топката в собствената си мрежа, но Дизази успя да изчисти пред голлинията.

Почти веднага след антракта домакините имаха претенции за дузпа за нарушение на Стърлинг срещу Уокър в пеналта. ВАР преразгледа ситуацията и прецени, че няма основание за отсъждане на наказателен удар.

Холанд блесна с фрапантен пропуск в 51-ата минута. Той стреля от воле отблизо, но не уцели рамката.

Последва уникален шанс, от който Челси не успя да се възползва и да удвои. Густо намери Стърлинг, който обаче не съумя да преодолее Едерсон, а след това и Чилуел не можа да прати топката в мрежата при добавката.

Сити пробва да притисне още по-сериозно съперника си. Холанд обаче продължи да блести в негативна светлина с пропуските си. В 65-ата минута Петрович отрази негов удар, а четвърт час преди края норвежката голова машина пак прояви фрапантна неточност.

Все пак Сити стигна до равенството в 83-ата минута. Честият спасител за домакините Родри отново се превърна в герой за своите. Испанецът получи топката в пеналта, освободи се и шутира, а топката се озова в мрежата и след рикошет – 1:1.

До края "гражданите" продължиха да търсят пълен обрат, но не успяха да го осъществят. В самия край ВАР отново не видя основание да бъде отсъдена дузпа в тяхна полза и двата тима поделиха точките в лудия екшън на "Етихад".

Манчестър Сити – Челси 1:1

Голмайстори: 0:1 – Рахийм Стърлинг (42), 1:1 – Родри (83)

Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Аканджи, Диас, Аке, Родри, Де Бройне, Фодън, Алварес, Доку, Холанд

Челси: Петрович, Густо, Дисаси, Колуил, Чилуел, Кайседо, Фернандес, Галахър, Палмър, Джаксън, Стърлинг