Резервната скамейка на Байерн Мюнхен е обект на слухове. Екипът на наставника Томас Тухел вече е обект на атаки и заплахи от уволнение. Засега управителният съвет на Байерн гарантира, че треньорът не е в опасност, но през последните часове се разпространиха новини, според които контактите с няколко треньори в очакване на възможен заместник вече са реалност.

През последната седмица името на Ханс-Дитер Флик беше едно от най-спряганите като възможен заместник на Тухел начело на спортния проект на Байерн Мюнхен. Последната новина идва от Sky Sport Germany, цитирана от „Труд“, която твърди, че германският треньор е отхвърлил опцията да се завърне в Байерн по средата на сезона.

Отказът на Флик би бил оправдан, като се посочи, че треньорът е по-склонен да се изправи пред нови спортни предизвикателства от следващото лято. Твърди се, че той вече работи над няколко спортни предложения за завръщане на пейката. Флик ще бъде особено внимателен, ако Барса му направи твърдо предложение да бъде заместник на напускащия през лятото Шави Ернандес.