Хосеп Гуардиола и Лионел Меси са могли да преминат в Хетафе, преди да напишат невероятната си обща история в Барселона. Това твърди собственикът на Хетафе Анхел Торес, който разкара интересни истории от кухнята на клуба отпреди години.

Торес притежава отбора от 2002 г. и разкри, че през 2008-а е искал да назначи все още неопитния в треньорството Пеп Гуардиола.

Тогава Пеп беше водил единствено втория отбор на Барса, но каталунците го назначиха в първия тим и го предпочетоха пред първоначалния си избор Михаел Лаудруп.

"Отидохме на един жребий и там срещнахме Чики Бегиристайн (тогавашен спортен директор на Барса, б.р.), който ми каза, че в клуба мислят да назначат Лаудруп за треньор през следващия сезон. Аз му казах: "Добре, тогава аз ще избера Гуардиола". Чики пък ми отвърна: "Говори с него и брат му".

"Срещнахме се във ВИП залата на летището. В края на сезона обаче в Барса прибързаха и вместо Лаудруп назначиха Гуардиола след уволнението на Франк Рийкард".

"Преди това да стане говорих с Гуардиола и той беше готов да дойде. Той може да потвърди", разказа Торес пред El Partidazo de COPE преди съботния двубой от Ла Лига, противопоставящ именно Барселона и Хетафе.

Лео Меси пък е можел да заиграе под наем в Хетафе при първия президентски период на Жоан Лапорта.

"На един 18 август бях с Лапорта и тогавашния им спортен директор Андони Субисарета. Президентът се обади на Рийкард, който обаче беше против преотстъпването, защото някой си бил контузен и щял да дава игрови минути на Меси. С Лапорта обаче имам много добри взаимоотношения и бяхме близо до сделка", допълни Анхел Торес.

"Имам десетина фланелки на Меси. Той ми пращаше по една във всеки сезон, защото знаеше, че ми е идол. Винаги съм говорил само с добро за Меси, който беше така добър винаги да ми подарява по една фланелка, когато гостувах на "Камп Ноу", сподели още клубният президент, цитиран от „Webcafe“.