„Футболът на Саудитска Арабия заплашва Барселона“, пише каталунският вестник Mundo Deportivo. Шейховете искат да привлекат трима важни играчи на каталунците - Марк-Андре тер Щеген, Рафиня и Роберт Левандовски.

Миналото лято Барселона отстъпи на настояването на Саудитска Арабия за един от играчите от първия отбор - котдивоарецът Франк Кеси беше продаден за 12,5 милиона евро на Ал Ахли, един от големите саудитски отбори.

Кеси не беше единственият играч, преследван от клубове в Саудитска Арабия. Каталунският всекидневник Mundo Deportivo, цитиран от „Труд“, разкрива, че крайнодесният бранител Рафиня също е отказал важна оферта, която би му донесла 20 милиона евро годишно.

Купеният от Лийдс бразилец не е единственият в списъка на саудитците. Все още има интерес към Роберт Левандовски, голмайсторът тази година с 18 гола във всички турнири, както и към вратаря Марк-Андре тер Щеген.

Първият има още 2 години договор с Барселона, а вратарят - до лятото на 2028 г., но огромните заплати, предложени от саудитците, могат да ги убедят да направят крачката навън.

„Вратарят на Барселона знае, че силен клуб в саудитската лига го иска, но в момента няма официално предложение. Що се отнася до Левандовски, Барселона би искала да го задържи поне още една година, за да може да бъде ментор на Витор Роке“, отбелязва цитираният източник.

Рафиня има най-голям шанс да напусне. Бразилецът отказа предложението, което дойде миналото лято, като искаше обаче да се установи в Барселона. Рафиня вкара 15 гола в 74 мача за Барселона. 27-годишният бразилец може да се похвали и с 20 асистенции.