Бразилски журналист смрази футболните фенове по света с новина, че Дани Алвеш се е самоубил. Пауло Албукерке направи това чрез социалните мрежи. За щастие вестта беше отречена от медийния консултант на Алвеш – Аказ Фелеге. Той се позова на разговор с адвокатите на бившия бразилски национал и дори заплаши, че авторът на фалшивата новина може да бъде подведен под съдебна отговорност.

„Информацията беше публикувана в профила на Пауло Албукерке от Рио де Жанейро. Без никаква причина и в нея няма никаква истинност. Говорих с адвокат и този безотговорен човек трябва да бъде съден“, обяви цитираният от Тема спорт Фелеге пред Itatiaia.com.br.

Счита се дори, че Пауло Албукерке само се представя за журналист, а всъщност става дума за човек, търсещ трупане на популярност. Неговият профил в социалната мрежа Х има 12 500 последователи.

Както е известно, на 22 февруари съдът в Барселона осъди Дани Алвеш на 4,5 години затвор заради изнасилване на жена през декември 2022 г. в една от дискотеките в града. 40-годишният бивш десен бек прекара 13 месеца в затвора преди произнасянето на присъдата.

В интервю за предаването „Фиеста“ по „Телесинко“ бивш съкилийник на бразилеца твърди, че той поставен под специално наблюдение заради опасения, че може да посегне на живота си.

Снимка: БГНЕС