Ограниченото игрово време на Килиан Мбапе в клубния му тим Пари Сен Жермен може да бъде добра новина за националния отбор на Франция, тъй като може да го задържи свеж за Европейското първенство и Олимпийските игри, коментира селекционерът Дидиен Дешан.

Капитанът на държавния тим на Франция, който през миналия месец е информирал Пари Сен Жермен, че ще напусне тима като свободен агент в края на сезона, игра пълни 90 минути само в три мача от 14 февруари насам - при победата с 2:1 над Реал Сосиедад в Шампионската лига, при победата с 3:1 над Ница в турнира за Купата на Франция и при успеха с 6:2 над Монпелие в неделя.

Попитан за игровото време на Мбапе преди контролата срещу Германия на 23 март, Дешан отговори: "Важно е да бъдеш физически свеж за голямо състезание. При всички случаи играчите ще пристигнат в края на сезона, чувствайки се малко уморени. Ако тази умора може да бъде редуцирана малко, тогава още по-добре."

Килиан Мбапе, който е свързван с трансфер в Реал Мадрид, вече е казвал, че се надява да участва и на Олимпиадата в Париж, но е възможно потенциално преминаване в испанския гранд да му попречи за това.

Старши треньорът на националния тим по футбол на Франция до 23 години Тиери Анри обяви в понеделник, че Реал е отхвърли заявката да освободи играчите си за Игрите.

"Позицията на Реал Мадрид по отношение на Олимпиада е малко остаряла", заяви Дидие Дешан и добави: "Но бизнесмените са тези, които решават. Ако това не е официална дата на ФИФА, ако кажат не, значи отговорът е не."