Четирима играчи на аржентинския футболен клуб Велес Сарсфийлд бяха арестувани в понеделник по заповед на съда, след като бяха обвинени в сексуално насилие.

Защитникът Браян Куфре, нападателят Абиел Осорио, вратарят Себастиан Соса и халфът Хосе Флорентин бяха обвинени по-рано този месец от 24-годишна жена за инцидент, за който се твърди, че се е случил в хотел Тукуман, където отборът е отседнал след мача от лигата на Атлетико Тукуман на 2 март.

„Прокурорът обяви, че четиримата души, дошли на този процес като обвиняеми, ще бъдат задържани под стража“, каза Хуан Роблес, един от адвокатите на жалбоподателя.

Защитата на жената заяви, че случаят е квалифициран като "сексуално насилие с утежнено сношение от две или повече лица".

Соса отхвърли обвиненията в профила си в Instagram на 8 март. „Отхвърлям насилието от всякакъв вид. Уважавам физическата и сексуалната неприкосновеност на всеки човек. Вярвам в бързите действия на правосъдието“, пише той.

Останалите трима играчи не са коментирали.

Велес отстрани четиримата играчи, след като прокурорите започнаха разследване и спряха договорите им в понеделник след решението на съда.